12 Ιουν 2015

Το τηλεφώνημα, η κρίση, οι συμπεριφορές.. and a fuck!

Σήμερα κάποιος μου επιτέθηκε φραστικά στο τηλέφωνο. Για την ακρίβεια μου φώναξε, με έβρισε και με απείλησε. Και στο τέλος, αφού είδε οτι δεν αντιδρώ σε τίποτα απο ολα αυτά, μου έκλεισε και το τηλέφωνο στα μούτρα. Σημεία των καιρών...

Ο κόσμος σήμερα έχει αποθρασυνθεί τελείως. Λίγο η αύξηση της ανεργίας, λίγο η μείωση των μισθών, δεν θέλει παραπάνω..
Τείνω να πιστέψω οτι η οικονομική κρίση δεν θα έχει αλλού αντίκτυπο, παρά στη συμπεριφορά και στον έν γένει χαρακτήρα των ανθρώπων. 
Γιατι το άγχος για την εξασφάλιση των προς το ζην, τα βάρη απο τα δάνεια, οι φόροι, οι τράπεζες και οι υποχρεώσεις έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό, μια θηλιά γύρω απο το λαιμό του κοσμάκη και μια γενικότερη δυστοκία.
Ολα αυτά έχουν μετατρέψει τον άνθρωπο σε ένα θρασύτατο ον, που δεν σκέφτεται και δεν υπολογίζει. Που βγάζει την αρνητική του διαθεση και όλη του την πικρία όπου βρει. Που δε διστάζει να επιτεθεί φραστικά, να μιλήσει προσβλητικά και να απειλήσει απλώς επειδή βρίσκει ελεύθερο έδαφος. Μιας και δεν μπορεί να πει αυτό που νοιωθει σε αυτούς που πρεπει, απλα την πληρώνουν οι υπόλοιποι. Οι οποίοι -συνήθως- θέλουν να εξυπηρετήσουν.
-Καλα κι εσύ απλά τον άκουγες; θα ρώταγε κάποιος...
Η απάντηση ειναι ΝΑΙ. Γιατι εγώ έμαθα να διατηρώ την ψυχραιμία μου. Γιατι λόγω εμπειρίας, ή και λόγω ηλικίας αν θες, ξέρω ποτε εχω δίκιο και πως να μη το χάνω. Κι αν πρεπει να υποστώ αυτη τη συμπεριφορά.. well...

(απο αλλού ξεκίνησε αυτό το κείμενο και αλλού οδεύει)

...well.. διάβαζα πρόσφατα ένα απο τα πιο γνωστά άρθρα του Mark Manson με τίτλο "The Subtle Art of not Giving a Fuck". Ο συγγραφέας λέει πολλά ωραία και σας τον προτείνω να τον διαβασετε, μεταξύ των οποίων το εξής καταπληκτικο (ή κάπως έτσι): "the amount of fucks we have available in our lives is limited, so choose wisely where not to give them". Διευκρινίζω: όχι με την έννοια της αδιαφορίας, αλλά με την έννοια πως δε αξίζει να ασχοληθείς με κάποια πράγματα, να αναλωθεις ή να ξοδέψεις φαιά ουσία.
Μαντέψτε! Στην συγκεκριμένη περιπτωση, του κυρίου παραπάνω... I don't give a fuck! 
Και αυτό ειναι ανώτερο απο κάθε βρισιά που θα μπορούσα να ανταλλάξω.

*η επίδραση της κρίσης στη συμπεριφορά βέβαια ειναι σοβαρότατο ζήτημα που με απασχολεί και θα επανέλθω!



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα προς το ζην.
Απλά = λιτά, ανεπιτήδευτα.
Απλώς = μόνο.

Your Catherine είπε...

Eυχαριστώ ανώνυμε!
Διόρθωσα.
Και πρόσθεσα και link.