7 Ιουν 2015

11880: Επιχειρηματική πρωτοβουλία για χειροκρότημα!

Σήμερα θα σας περιγράψω μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρια με το πλοίο "11880". Και θα δώσω πολλά μπράβο στον ζακυνθινό επιχειρηματία που δε ξέχασε τον τόπο του, αλλά τον αναδεικνύει μέσα απο τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.


Το 11880 όλοι το γνωρίζουμε. Και για να πούμε την αλήθεια όλοι θυμόμαστε τις άκομψες διαφημίσεις που κατα καιρούς έχει κανει, χάριν του ανταγωνισμού. Αφήνοντας κατα μέρος το υφος των διαφημίσεων (άλλο θέμα αυτό) εχω να πω πως εδώ και καιρό το 11880 προσφέρει μιας πρώτης τάξεως δημοσιότητα σε έναν  απο τους αγαπημένους μου προορισμούς: τη Ζάκυνθο!
Ταξίδεψα πρόσφατα με το πλοίο 11880, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, η το Fior di Levante όπως ονομάζεται κανονικά, και εχω να πω μόνο τα καλύτερα. Κανω αυτό το ταξίδι κάθε καλοκαίρι, εδώ και 7 χρονια. Και ειλικρινά σας λέω πως το πέρασμα απο Κυλληνη για Ζάκυνθο ήταν πάντα το χειρότερο κομμάτι του ταξιδιού. Ναι, χειρότερο απο τα 600 χιλιόμετρα οδήγησης συνολικά απο Θεσσαλονικη, χειρότερο και απο τα τελευταία 90 χιλιόμετρα στο δρομο σκοτώστρα Πάτρα-Πύργος. 
Η διαφορά με τις υπάρχουσες γραμμές φαίνεται ήδη απο τα εκδοτήρια, όπου όμορφες υπάλληλοι, με στολή και φουλάρι σε υποδέχονται χαμογελαστά. Κρατάνε πλήρη στοιχεία των επιβατών και σου δίνουν το εισιτήριο σου σε χάρτινη θήκη. Πρότυπα του εξωτερικού δηλαδή!
Το πλοίο είναι ολοκαίνουργιο, πολυτελές και πεντακάθαρο. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο κατάστρωμα του σε περιμένουν όμορφα σαλόνια με μοντέρνα τραπεζοκαθίσματα και καναπέδες. Υπαρχει μέχρι και ημιυπαίθριος χώρος με τζαμαρίες για τους καπνίζοντες.


Για τους internet addicts όπως εγώ υπάρχει internet dock για να καθίσεις με το laptop σου, με σύνδεση wi-if, μπριζες και οτι άλλο χρειαστείς για να νοιωσεις άνετα. Και ολα αυτά μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον. 


Μπορεί το ταξίδι να διαρκεί μόλις 1'15", γιατι όμως να μην ευχαριστηθείς τη διαδρομή, οταν μάλιστα οι τιμές των ναύλων παραμένουν ιδιες; Το μόνο αρνητικό που οφείλω να αναφερω ειναι η αργη εξυπηρέτηση και στα δυο κυλικεία. Το δικαιολογώ όμως καθώς ταξίδεψα off season και πιστεύω πως τον Αύγουστο που θα ταξιδέψω ξανά θα υπάρχει περισσότερο και πιο έμπειρο προσωπικό.

Κλείνοντας αυτό το πόστ θελω να επικροτήσω την πρωτοβουλία του Ζακυνθινού επιχειρηματία, που επέλεξε να αναδείξει τον τόπο του μέσα απο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του και εύχομαι να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους!

Ορίστε και μια φωτογραφία της πόλης της Ζακύνθου που έβγαλα πάνω από το κατάστρωμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: