29 Μαρ 2015

Δεν εχω χρόνο για άλλο πόνο!

Οι Αμερικάνοι έχουν για ολες τις καταστάσεις μια θεωρία, μια λέξη, μια ερμηνεία. Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα. Κάπως έτσι κατανοούν και ξεπερνούν τις προκλήσεις της ζωης. Κι όταν έχουν πρόβλημα δε διστάζουν να το παραδεχτούν. Και να ζητήσουν βοήθεια. Είτε αυτό αφορά στα επαγγελματικά, είτε στα κοινωνικα η στα βαθιά προσωπικά τους ζητήματα.

Paralysis by analysis: Δεν μπορείς να πάρεις τη σωστή απόφαση. Ψάχνεις την τέλεια λύση, αναζητάς την ιδανική τροπή για τη συγκεκριμένη περίσταση. Δεν τη βρίσκεις όμως. Και πελαγωνεις. Και σκέφτεσαι και ξανά σκέφτεσαι και το μόνο που καταφέρνεις ειναι να κάψεις τον εγκέφαλο σου.

Burn Out Syndrome: Χρόνιο στρες. Κυρίως εργασιακό. Που σε καταβάλλει. Αργεις να το καταλάβεις. Δουλεύεις πολυ, that's OK, μέχρι που διαπιστώνεις τη δυσλειτουργία και την κόπωση και πάλι έχεις κάψει τον εγκέφαλο σου.

Overwhelmed: αυτη ειναι μια λέξη που χρησιμοποιούν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι που ειλικρινά δεν εχω καταφέρει να μεταφράσω στα Ελληνικά. Ειναι αυτη η αίσθηση του να εισαι πλημμυρισμένος, νέα έχεις φτάσει "ως εδώ", να νιώθεις οτι κινδυνευεις να πνίγεις απο υποχρεώσεις η απο πράγματα και .. Guess what.. δε σου έχει απομείνει εγκεφαλικό κύτταρο.

Στον αντίποδα οι γείτονες μας οι Ιταλιανοι έχουν ένα ρητό το Dolce far Niente αν το έχεις ακουστά ή αν έτυχε να δεις την ταινία με τη Τζούλια Ρόμπερτς. The joy of doing nothing για να το καταλάβουν και οι Αμερικάνοι φίλοι μας.  Όσο και να θελω δεν μπορώ να το εφαρμόζω γιατι ούτε πεταχτά δόντια εχω, ούτε Τζούλια με φωνάζουν. Ασε που ο γιατρός μου έχει απαγορεύσει το κρασί...

Γι αυτό, η τακτική που εχω υιοθετήσει πλέον ειναι αυτη: Just do it! Χωρίς πολλά πολλά, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν ξέρω, ίσως και να βγει σε καλο. Μπορεί και όχι!Δεν υπάρχουν σχόλια: